Gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum

gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum

låta andra få ventilera med någon som vet hur det är att må dåligt men som idag mår bra och har tagit sig igenom det. Artikeln har uppdaterats med fler tips på stödtjänster. Fråga prästen, fråga prästen är ett ställe där unga kan ställa frågor om kyrka, kristen tro och kristet liv. Bli månadsgivare, att prata om hur man mår räddar liv. Kajsa W Fokusområden: Ångest, stress och anhörig Kort om mig: När jag var yngre var jag väldigt vilsen. På olika sätt och med olika verktyg har jag nu lärt mig leva med och hantera min ångest och jag vet att jag är bra precis som jag. Sugen på att ta en mer aktiv roll? Michaela Fokusområden: Familjeproblematik, självkänsla och ångest Kort om mig: En uppväxt präglad av tidigt ansvarstagande ledde till att jag lärde mig att sätta andras behov före mina egna.

Mind För psykisk: Gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum

Amanda Lö, fokusområden: Ångest, hbtq och självdestruktivitet, kort om mig: Jag kände aldrig att jag passade in någonstans, jag hade mycket ångest och trodde aldrig att jag skulle kunna må bra igen. Vi lyssnar och vägleder, utan att döma. Man kan också kontakta jouren genom att chatta, skicka meddelanden eller vanliga brev. Tack vare att öppna upp mig och låta någon vara till en hjälpande hand har jag tacklat den oro och ångest jag så länge drogs med. Det är en sjukdom. Med mer kunskap om psykisk ohälsa och olika former av hjälp så mår jag idag bra och känner att jag kan hantera min ångest. Oscar Ohlis jobbar med att hjälpa unga på nätet. Bli månadsgivare, hjälp oss skapa en värld där ingen tar sitt liv. Idag har jag verktyg som hjälper mig och får mig att må bra, nu vill jag  vara den som finns där och lyssnar på dig! Louise Fokusområden: Ångest, nedstämdhet och ideal Kort om mig: Sedan jag var liten har mitt självvärde varit starkt kopplade till mina prestationer och utseende. gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum Mer om minnesgåvor, ge en spontangåva. Att ha någon att prata med som lyssnar på en var en ventil för mig och ett stöd. Sofia E Fokusområden: Kontroll, ångest och självkänsla Kort om mig: Jag har alltid varit en person som tänker väldigt mycket och det är inte sällan som dessa tankar har lett till ångest. Om något känns som en pinsam grej eller något du inte vill prata om face to face så är väldigt lätt att hitta på ett nick och skriva en fråga. Efter att ha jobbat mycket med min självkänsla känner jag mig idag trygg i mig själv och trivs väldigt bra med livet. För mig ledde detta till stress, prestationsångest och att jag helt slutade tro på mig själv. Psykisk ohälsa ska inte vara värre än att vara förkyld eller ha pollenallergi. Har du en vän, kollega eller familjemedlem som mår psykiskt dåligt: Fråga och lyssna. Kristoffer Fokusområden: Stress, prestationsångest och självkänsla Kort om mig: Efter en period med mycket stress och oro, slutade jag plötsligt känna vad jag ville eller vem jag ens var. Malin Fokusområden: Kroppsideal, självdestruktivitet och nedstämdhet Kort om mig: Under flera år led jag av ångest, depression, och ätstörningar.

Här får du hjälp: Gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum

Nu önskar jag erotisk porrfilm sthlm escorts att fler får stöd och möjlighet att prata om saker som tynger. Det finns många ställen man kan vända sig till. Chatta med Sluta Panta. Läs mer om kampanjen Stör döden. Som barn utvecklades tankarna och ångesten till tvångstankar som jag levde med under sex år tills tonåren kom och de ångestladdade tankarna började kretsa kring mina prestationer i skolan istället. Det spelar så klart ingen roll var man bor. Jag behövde gång på gång bevisa för mig själv att jag var tillräckligt bra och jag var aldrig nöjd med mig själv. Från tonåren och upp i vuxen ålder har jag levt med ångest, nedstämdhet och känslan av att inte duga som jag. När ångesten blev för stor försökte jag att hantera den på egen hand, ofta väldigt destruktivt. Tanken är att du fyller i dina problem och sedan funderar appen ut var du kan få hjälp. Amanda Li, fokusområden: Panikångest, prestationsångest och självdestruktivitet, kort om mig: Jag växte upp i ett hem där jag saknade den trygghet ett barn behöver och utvecklade flera destruktiva relationer och beteenden under den tid skola, jobb och ett socialt liv också var i fokus. Besök Mind Forum, vi vill hjälpa fler. När jag var yngre brottades jag mycket med nedstämdhet, oro, ångest, social ångest och även stress. För mig känns det viktigt att andra som mår dåligt, oavsett anledning, ska ha ett tryggt forum att få prata om det som är jobbigt och där någon lyssnar utan att värdera. Jag blev tillslut medveten om alla självkritiska tankar och med tiden har jag slutat prata illa om mig själv och pratar i stället med mig själv som en god vän skulle göra. Hans första tips är att man går till skolkuratorn eller den lokala hälsostationen, om det känns okej. Sluta Panta är framför allt en chat. Men om man vill vara anonym så kan man använda sig av onlinetjänsterna, säger Oscar Ohlis som är enhetschef på UngInfo och De Ungas Akademi som sköter chatten Sluta Panta. gör på nätet psykisk hälsa chattrum hjälp sociala chatt rum